verschillende soorten infraroodverwarmers

Infraroodstralers verwarmen objecten in plaats van de lucht. Ze gebruiken korte golflengten van elektromagnetische straling om infrarode warmte te genereren die wordt uitgezonden door het radiatoroppervlak en wordt geabsorbeerd door objecten. Infraroodverwarming is een veilige vorm van verwarming en is dezelfde soort stralingswarmte die ons lichaam afgeeft. Infraroodstralers zijn een geweldig alternatief voor convectieverwarming en zijn een zeer energiezuinige manier om uw huis te verwarmen.

infrarood verwarming

Ze werken veel sneller dan andere soorten verwarming en verwarmen het object waar ze boven staan vrijwel onmiddellijk, maar ze kunnen minder effectief zijn in grote ruimtes waar de warmte zich langzamer kan verspreiden. Ze zijn ook minder effectief in tochtige gebieden waar warme lucht de neiging heeft op te stijgen en door tocht te ontsnappen.

Herschel infraroodstralers zijn een perfecte keuze voor mensen die kleine tot middelgrote ruimtes willen verwarmen. Ze zijn ook ideaal voor degenen die een snel en eenvoudig te installeren alternatief willen voor traditionele convectieverwarmers. De installatie is eenvoudig, er zijn geen leidingen of gasleidingen nodig en ze kunnen aan de muur worden gemonteerd, net als een flatscreen-tv, of kunnen vrijstaand zijn met een afstandsbediening.

Wat zijn de verschillende soorten infraroodverwarmers?

Er zijn verschillende opties voor de stijl en afwerking van een infraroodstraler, waaronder spiegel-infraroodstralers, roestvrijstalen infraroodpanelen of infraroodstralers van geborsteld aluminium. Deze units kunnen aan de muur of het plafond worden geplaatst en vormen een prachtige aanvulling op het interieur van de kamer. Sommige van deze producten kunnen worden gecombineerd met een digitale thermostaat waarmee u uw verwarming uur per uur, dag na dag kunt programmeren, zodat deze bij uw levensstijl past en energie bespaart.

De meeste infraroodstralers die wij leveren, worden geleverd met een afstandsbediening en een timerfunctie waarmee u kunt instellen hoe lang uw apparaat aan moet blijven. Ze zijn ontworpen om onderhoudsvrij te zijn, er zijn geen filters of uitlaten om schoon te maken en met nieuwe veiligheidsvoorzieningen zijn ze een veiligere optie voor gezinnen met kinderen.

Infraroodstralers kunnen worden gebruikt als onderdeel van een centraal verwarmingssysteem of kunnen worden geïnstalleerd als alternatief voor gas- en oliegestookte radiatoren. Infraroodstralers kunnen worden gevoed via een standaard stopcontact, zodat ze een perfecte oplossing zijn voor mensen die al elektrische bedrading in hun woning hebben. Dit maakt ze tot een zeer kosteneffectieve verwarmingsoplossing voor mensen die geld willen besparen op hun verwarmingskosten.

Een groot voordeel van een infraroodstraler is dat deze geen condensatie of vocht veroorzaakt, omdat de temperatuur van de lucht niet stijgt. Dit helpt het risico op vocht en schimmel te verminderen, wat problematisch kan zijn voor velen van ons die aan allergieën of astma lijden. Infraroodwarmte stimuleert ook de bloedcirculatie, wat goed is voor mensen die lijden aan een slechte bloedsomloop en hoge bloeddruk.

Eén ding om in gedachten te houden bij het installeren van een infraroodstraler is dat deze een directe zichtlijn vereisen met het gebied dat u wilt verwarmen en dat dit kan worden beïnvloed door de plaatsing van meubels. Je kunt ze het beste op beeldhoogte monteren, zodat de lichtstralen onbelemmerd zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *